VisitCopenhagen
VeVe oyster | Henrik Yde

Bedste veganske og vegetarrestauranter i København

København er for længst blevet et gastronomisk hotspot, hvilket også har efterladt sine spor på den vegetariske og veganske madscene. Få tips til nogle af Københavns bedste vegetarrestauranter, veganske restauranter og spisesteder, hvor de vegetariske og veganske retter fylder på menuen.

Det vegetariske køkken rider på en bølge og der kommer løbende nye steder til. Derfor er denne liste langt fra udtømmende.

Liste
Kort

København har noget for enhver smag

Københavns madscene har i de seneste år gennemgået en stor forandring. København er i dag en af de mest trendy og eftertragtede gastronomiske hovedstæder i Europa og antallet af Michelin restauranter er steget markant de seneste år.

Men det er ikke kun det danske køkken, der blomstrer. Det samme gør nemlig Københavns veganske og vegetariske madscene. Langt de fleste restauranter har i dag store udvalg af vegetariske og veganske retter, så der er ingen grund til at holde sig tilbage fra at udforske de københavnske restauranter, hvis du vil have en på opleveren. Her kan du finde kødfrie måltider i alle prisklasser fra lækre og billige sandwiches til de helt store gastronomiske oplevelser af bedste kvalitet.

Start din kødfrie dag hos Grød

Et rigtigt godt sted at starte din dag, hvis du gerne vil starte dagen med et lækkert kødfrit måltid mad, er hos Grød. De er inden for de sidste år blevet allemandseje og mange københavnere starter dagen med en god skål grød. Her kan du vælge glutenfri ingredienser og en grød lavet på havremælk.

Du kan både vælge den helt store portion grød til den store sult og masser af små snacks til at stille den lille sult. Menuen skifter med årstiderne, så du har altid en god grund til at komme tilbage.

Du finder restaurant grød over det meste af København herunder på Nørrebro, Østerbro, Frederiksberg samt ved Torvehallerne.

Spis byens bedste frokost hos Lumskebugten

En anden restaurant, vi varmt kan anbefale, til dig der ikke spiser kød eller mælkeprodukter er restaurant Lumskebugten, der ligger lige ved Esplanaden.

Der er ikke noget bedre efter en tur på befrielsesmuseet eller kastellet end at tage forbi denne meget traditionsbundne danske restaurant og få noget godt at spise. Lumskebugten går helt tilbage til 1854, hvor den blev grundlagt som en sømandsknejpe. Men selvom man har mange år på bagen, betyder det ikke, at man ikke kan følge med tiden.

For hos Lumskebugten er det mesterkokken Erwin Lauterbach, der styrer gryderne og sammensætter menuerne. Og det har blandt andet skabt er af de bedste vegetariske og veganske frokost- og aftenmenuer i hele København.

Her kan du blandt andet få græskarsalat, lækker rødbedesuppe og et skønt udvalg af de bedste oste. Priserne ligger fra 260-360 kr. for enten en to-retters eller tre-retters menu.

Restaurant Lumskebugten er en institution og serverer både smørrebrød og klassiske danske retter i utroligt hyggelige rammer.

Prøv det ypperste inden for Fine Dining

På din tur til København har du også rig mulighed for at stifte bekendtskab med noget af det ypperste inden for vegetariske og vegansk fine dining. Et af de bedste steder at starte er hos restaurant ARKNørre Farimagsgade 63 i Indre by. ARK er plantebaseret, afslappet, fine dining til priser, de fleste kan være med på. Her kan du vælge imellem en fem-retters eller syv-retters menu. Ifølge kokkene selv er deres egen yndlingsingrediens svampe – så glæd dig til at få en oplevelse, der sætter gang i smagsløgene.

En anden restaurant der ønsker at skubbe til grænserne for, hvad vegansk og vegetarisk mad kan være, er VeVeØsterbro. VeVe er Michelin restauranten Kiin Kiins vegetariske lillesøster. Her kan du blandt andet opleve nyfortolkning af brændende kærlighed, byens bedste æblesalat og et skønt udvalg af danske oste til at toppe det hele.