Bedste veganske og vegetarrestauranter i København

Foto: Henrik Yde

København er for længst blevet et gastronomisk hotspot, hvilket også har efterladt sine spor på den vegetariske og veganske madscene. Få tips til nogle af Københavns bedste vegetarrestauranter, veganske restauranter og spisesteder, hvor de vegetariske og veganske retter fylder på menuen.

Det vegetariske køkken rider på en bølge og der kommer løbende nye steder til. Derfor er denne liste langt fra udtømmende.

Liste
Kort
Læg til "Min rejse"
Ark
Foto: Christoffer Rosenfeldt

Ark

ARK er plantebaseret, afslappet, fine dining men til priser, de fleste kan være med på.

Den lyse og smagfuldt indrettede restaurant ikke langt fra Nørreport Station er ikke kun til veganere, men til ...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
VeVe
Foto: Wonderful Copenhagen

VeVe

Kiin Kiins Restaurant Veve laver vegetariske retter i verdensklasse.

I et smukt gammelt varehus på Østerbro finder man Michelin restauranten Kiin Kiins vegetariske restaurant Veve. Indretningen pryde...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
42Raw
Foto: Thomas Høyrup

42Raw

Plantebaseret mad, der også kan overbevise kødhovederne

42Raw er ikke bare raw food, som navnet antyder. Restauranten startede ud som Københavns første raw food bar i 2009, men har siden da udviklet ...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Lumskebugten
Foto: Mellanie Gandø

Lumskebugten

Erwin Lauterbachs ikoniske restaurant på Esplanaden er oplagt til både frokost og middag – og for kødspisere såvel som vegetarer og veganere.  

Den historiske restaurant her i den mondæne ende af hav...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Bistro Lupa
Foto: Daniel Rasmussen

Bistro Lupa

Hos Bistro Lupa  på Østerbro er bæredygtighed i fokus, retterne er veganske og de friske råvarer er lokalt produceret.

 

Læs mere
Læg til "Min rejse"
BaneGaarden
Foto: PR: BaneGaarden

BaneGaarden

BaneGaarden er Københavns grønne mad- og kulturdestination – sat i verden for at skabe en platform for bæredygtig udvikling. Ni store gamle trælader, et væksthus og mere end 1,5 hektar vild natur udgø...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Grøn oplevelseSocial
Foto: Martin Heiberg

Social

Social serverer sund, glutenfri mad og god kaffe i deres afslappede, hyggelige café med udsigt over søerne.

Lige overfor søerne og ved siden af Dronning Louises bro, der forbinder indre by og det mul...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
GRØD
Foto: GRØD

GRØD

Den seneste madtrend er grød. Det tror indehaverne af den nyåbnede cafe Grød så meget på, at det eneste på menuen er...grød.

Grød er en cafe på den hippe Jægersborggade og flere andre steder omkring i ...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Bowl Market
Foto: Isabella Lilja

Bowl Market

Hvis du er på udkig efter sund mad i skåle, god kaffe og klassisk, dansk design vil cafe Bowl Market ikke skuffe.

Bowl Market serverer lækker, sund mad med ingredienser af kvalitet, så vidt muligt l...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Kates Joint
Foto: Pr Photo

Kates Joint

Kates Joint i Blågårdsgade på Nørrebro i København har en rå og funky stemning. Derfor var Kates Joint nærmest legendarisk fra første dag.

Hos Kates Joint står menuen på ’homecookin’ fra den sydlige ...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Beyla
Foto: The Ark Collection

Beyla

Den sunde og lækre plantebaserede, veganske Beyla er genåbnet i nye hippe omgivelser i Carlsberg byen.

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Baka d' Busk
Foto: Wonderful Copenhagen

Baka d' Busk

På Baka d’ Busk er planten i centrum. Her serveres ikke kød, derimod hylder man med vildskab og glæde de økologiske sjællandskdyrkede grøntsager.

Læs mere

København har noget for enhver smag

Københavns madscene har i de seneste år gennemgået en stor forandring. København er i dag en af de mest trendy og eftertragtede gastronomiske hovedstæder i Europa og antallet af Michelin restauranter er steget markant de seneste år.

Men det er ikke kun det danske køkken, der blomstrer. Det samme gør nemlig Københavns veganske og vegetariske madscene. Langt de fleste restauranter har i dag store udvalg af vegetariske og veganske retter, så der er ingen grund til at holde sig tilbage fra at udforske de københavnske restauranter, hvis du vil have en på opleveren. Her kan du finde kødfrie måltider i alle prisklasser fra lækre og billige sandwiches til de helt store gastronomiske oplevelser af bedste kvalitet.

Start din kødfrie dag hos Grød

Et rigtigt godt sted at starte din dag, hvis du gerne vil starte dagen med et lækkert kødfrit måltid mad, er hos Grød. De er inden for de sidste år blevet allemandseje og mange københavnere starter dagen med en god skål grød. Her kan du vælge glutenfri ingredienser og en grød lavet på havremælk.

Du kan både vælge den helt store portion grød til den store sult og masser af små snacks til at stille den lille sult. Menuen skifter med årstiderne, så du har altid en god grund til at komme tilbage.

Du finder restaurant grød over det meste af København herunder på Nørrebro, Østerbro, Frederiksberg samt ved Torvehallerne.

Spis byens bedste frokost hos Lumskebugten

En anden restaurant, vi varmt kan anbefale, til dig der ikke spiser kød eller mælkeprodukter er restaurant Lumskebugten, der ligger lige ved Esplanaden.

Der er ikke noget bedre efter en tur på befrielsesmuseet eller kastellet end at tage forbi denne meget traditionsbundne danske restaurant og få noget godt at spise. Lumskebugten går helt tilbage til 1854, hvor den blev grundlagt som en sømandsknejpe. Men selvom man har mange år på bagen, betyder det ikke, at man ikke kan følge med tiden.

For hos Lumskebugten er det mesterkokken Erwin Lauterbach, der styrer gryderne og sammensætter menuerne. Og det har blandt andet skabt er af de bedste vegetariske og veganske frokost- og aftenmenuer i hele København.

Her kan du blandt andet få græskarsalat, lækker rødbedesuppe og et skønt udvalg af de bedste oste. Priserne ligger fra 260-360 kr. for enten en to-retters eller tre-retters menu.

Restaurant Lumskebugten er en institution og serverer både smørrebrød og klassiske danske retter i utroligt hyggelige rammer.Foto:-

Prøv det ypperste inden for Fine Dining

På din tur til København har du også rig mulighed for at stifte bekendtskab med noget af det ypperste inden for vegetariske og vegansk fine dining. Et af de bedste steder at starte er hos restaurant ARK på Nørre Farimagsgade 63 i Indre by. ARK er plantebaseret, afslappet, fine dining til priser, de fleste kan være med på. Her kan du vælge imellem en fem-retters eller syv-retters menu. Ifølge kokkene selv er deres egen yndlingsingrediens svampe – så glæd dig til at få en oplevelse, der sætter gang i smagsløgene.

En anden restaurant der ønsker at skubbe til grænserne for, hvad vegansk og vegetarisk mad kan være, er VeVeØsterbro. VeVe er Michelin restauranten Kiin Kiins vegetariske lillesøster. Her kan du blandt andet opleve nyfortolkning af brændende kærlighed, byens bedste æblesalat og et skønt udvalg af danske oste til at toppe det hele.