Christianshavn

Editor's Choice - Ting vi skal opleve i 2022

Foto: Astrid Maria Rasmussen

Hver måned i løbet af hele 2022, vil redaktørerne på VisitCopenhagen på skift give et blik ind i deres personlige must-do liste for den kommende måned. Editor’s choice udgives én gang om måneden og er en oplagt chance for at få indblik i, hvordan lokale københavnere bruger byen.

December

Skrevet af Clara Fuglsang Søgaard
Studentermedhjælper samt en del af redaktionen bag VisitCopenhagen

Og pludselig gik vi ind i årets sidste måned, og man finder sig selv igen forundret over, hvor året blev af. Jeg har dedikeret fem både kolde, varme og hyggelige anbefalinger til din december, der får dig til at glemme julestressen og får dig til at stoppe op og nyde årets sidste måned. Så kan vi sammen komme gennem december mørket og finde julestemningen frem.

Liste
Kort
Moment interior ravnsborggade
Foto: Patrick Cholewa

Julepynt hos Moment

Indendørs julepynt er virkelig noget, der deler vande. For mig er det også noget, der skal være der i små doser, men jeg er alligevel kommet frem til, at min lejlighed godt kan bære noget mere julepynt. Jeg tænker, at jeg derfor må et smut forbi den skønne vintage butik Moment på Ravnsborggade, der sælger det flotteste og skæveste julepynt. Her kan må få alle slags håndmalede glaskugler lige fra garnnøgler, ginflasker eller croissanter formet som glaskugler. Nu skal jeg bare finde ud af, hvad jeg skal vælge!

Broens outdoor ice rink
Foto: Broens Skøjtebane

Udendørs skøjtning

Da mit skøjtehjerte skal se langt efter, at søerne fryser til is ved den lune juletid, glæder jeg mig altid til, at underdørsskøjtebanerne åbner. Jeg har store planer om, at jeg skal hive mine venner med ud på glatis på Broens Skøjtebane, og se, om jeg kan genoplive mine rustne skøjtefærdigheder. Efter at vi alle har fået skøjtet en passende mængde runder og fået kolde næser og røde kinder, skal vi varme os på noget af den lækre mad, som Broens Gadekøkkens madboder byder på.

Sneglen Amager Strandpark
Foto: Daniel Rasmussen

INIPI saunagus

December måned er for mig en måned, der virkelig indbyder til at kræse om mit velvære og finde en indre ro inden, et nyt år starter. Hvor klichéfyldt det nu end må lyde. Denne vinter drømmer jeg om selvforkælelse og en omgang saunagus hos INIPIINIPI ligger lige ved Amager Strandpark, og her kan man komme helt ned i gear til en fyraftenssaunagus mens, man nyder udsigten til det smukke Øresund. Det lyder helt perfekt til en måned, hvor der hurtigt kan gå julestress i den. 

Gløgg at Gavlen
Foto: Pablo Suarez

Gløgg på Gavlen

December er også en måned for traditionerne, og jeg skal, traditionen tro, ned forbi Gavlen med mine søskende og drikke et glas hjemmebrygget gløgg. Gavlen har ligget på hjørnet mellem Ryesgade og Sankt Hans Gade i hvad der føles som uendeligheder, og jeg elsker den lokale og nede på jorden stemning, som man altid finder hos Gavlen, samt den stædige mentalitet hos gæsterne, der gør, at udendørsservering er en helårsting. 

Italiensk kærlighed på Casamadre

Nu er det ikke ligefrem fordi, at italiensk mad rimer på dansk jul, men jeg har på det seneste drømt om at sætte tænderne i en lækker pasta, og den pasta må helst gerne blive serveret på restauranten CasamadreCasamadre er en glimtende perle på Tagensvej, og her bliver der serveret italiensk mad med kærlighed, hvor der er kræset om de simple og lokale ingredienser. Det kan derfor kun gå for langsomt med at bestille bord.

November

Skrevet af Frederik Legind Ibsing
Studentermedhjælper samt del af redaktionen bag VisitCopenhagen

For nogle er november bare en kold måned, der skal overstås, mens man venter på julen. Men jeg synes, at de folk tager fejl. Frederik, siger du så, at november ikke bare er kold, grå og våd? Nej, sådan kan det godt være. Men der er heldigvis mange varme og hyggelige kroge i København, hvor man kan nyde en kop kaffe eller varme kroppen op med lidt selvforkælelse.

Liste
Kort
Rallys
Foto: Mellanie Gandø

Den lokale Sydhavnscafé

Vi starter helt lokalt for mig. Rallys i det gamle Sydhavnen er nemlig der, hvor jeg får min daglige kop kaffe. Rallys er en super hyggelig café og bar, der er godt besøgt af de lokale hver dag. Caféen har en fed atmosfære med genbrugsmøbler og forskellige sofaer, man kan slå sig ned i, og ABBA plakater over det hele. 

Halloween i Tivoli
Foto: Martin Heiberg

Halloween i Tivoli

Nu er Tivoli godt nok udenfor, men det er også bare en klassiker, som er svær at komme udenom. Og når de pynter op til Halloween med græskar, lys og (u)hyggelig stemning, så glemmer man helt, at det er koldt. Jeg tænker i hvert fald, at jeg skal derind og nyde den (u)hyggelige stemning, prøve et par forlystelser og forkæle mig selv med et kandiseret æble eller en omgang churros med det hele.

Statens Museum for Kunst
Foto: Daniel Rasmussen

Et maleri i et maleri

En anden grund til at november er en god måned er, at det er den perfekte museumsmåned, hvor man, med god samvittighed, kan spendere en hel dag indenfor og kigge på kunst. På Statens Museum for Kunst (SMK) er der rigeligt at kigge på, og når du har set det hele, så har de en god café ved navn Kafeteria. Faktisk er SMK lige nu klar med en ny udstilling med den franske kunster Henri Matisse. Udstillingen er bygget op omkring hans maleri: Det røde atelier, hvor han malede flere af hans andre værker ind i maleriet. Udstillingen består derfor af alle disse værker. 

AIRE Ancient Baths
Foto: AIRE Ancient Baths

Selvforkælelse under Carlsberg byen

Nedenunder Carlsberg Byen ligger der en wellness- og spaoase. AIRE Ancient Baths har transformeret de gamle fabrikskældre til et spa med en helt igennem out of this world atmosfære. De termiske bade er romersk og græsk inspireret, og man føler sig hurtigt henstillet til det antikke Rom og Grækenland, når man sidder dernede blandt de gamle mursten i de hule-agtige omgivelser.

Ny heldagscafé på Skjolds Plads

Skjolds Plads på Nørrebro åbnede for alvor op i 2019, da den nye Metrolinje Cityringen stod klar. Og nu kan pladsen så også prale med en ny heldagscafé med måske byens billigste 5-retters menu. Oberra tilbyder både morgenmad, frokost og aftensmad for deres gæster. Du finder ikke noget kød på deres menu, da de har valgt at holde sig i den friskere ende med grønt, fisk og skaldyr. 

Oktober

Skrevet af Kasper Syhler
Redaktør på VisitCopenhagen

Alle snakker om det: Kulden og mørket er på vej, men lad os nu lige tage et øjeblik og nyde, at vi har hinanden, og at København er fuld af fantastiske tilbud. Her er fem ting, som jeg i hvert fald ikke vil snyde mig selv for i løbet af oktober. Skål!

Liste
Kort
Baka d'busk
Foto: Marc Skafte-Vaabengaard

Plantemad på Baka D' busk

Ting, der som regel står øverst på mine to do-lister, er noget med restaurantbesøg. I øjeblikket er Baka d’ Busk på Rantzausgade så i toppen af den liste. Baka d’ Busk er en plantebaseret bistro, hvor menuen er skiftende, og det er sæsonens lokale råvarer, der er afgørende for, hvad der havner på tallerkenen.

På jagt efter byens sjæl

Mandag d. 3. oktober markerer Dansk Arkitektur Center (i BLOX) i samarbejde med Københavns Kommune, at der er under 100 dage til at København skal være World Capital of Architecture i hele 2023. Hvad det handler om, kan du læse meget mere om her. Kl. 17 i DAC skal der snakkes om byens sjæl. Martin Kongstad giver sit bud på, hvor byens sjæl ligger. Om det er i murstenene, hos de folk, der bevæger sig omkring bygningerne, eller måske de akkumulerede oplevelser, som folk har haft bestemte steder i byen.

Mærsk Tower | Daniel Rasmussen
Foto: Daniel Rasmussen

Københavns skyline

Jeg skal ikke kunne sige, om man kan se eller mærke byens sjæl fra toppen af Mærsk Tårnet på Blegdamsvej, men udsigten er i hvert fald god. Skal vi blive et øjeblik ved det med arkitekturen, så er der god mulighed at spotte både nye og gamle varemærker i den københavnske skyline. Mærsk Tårnet er en del af Københavns Universitet, og det huser dele af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet. Bygningen er 75 meter højt, og alle kan komme op og nyde et fantastisk vue ud over byen.

Telia Parken
Foto: Samy Khabthani

FIFA world cup trofæet

En anden ting, som jeg, sammen med min super fodboldinteresserede søn, skal have taget et kig på, er FIFA World Cup Trofæet, det som Maradona kyssede i '86. Trofæet er på verdensturné før, det kontroversielle VM i Qatar afvikles i november og december. Skal det ses og opleves på dansk grund, så er det i Parken den 29. september, det sker. 

Duck and cover cocktail bar
Foto: PR Duck and cover

Duck and cover

Mørket falder tidligere og tidligere og fra at have siddet udendørs på Enghave Plads og nydt en kold øl eller noget i den stil, så trækker jeg altså nu indendørs. Nede i mørket, omgivet af teakpaneler, vintagelamper og bløde læderstole, vil jeg læne mig tilbage, lægge benene over kors og nippe til en vellavet cocktail. Cocktailbaren Duck and Cover på Dannebrogsgade på Vesterbro er en af mine favoritter (og lidt en hidden gem), og det er længe siden, at jeg har været der sidst. Så det er helt klart et gensyn, som jeg glæder mig rigtig meget til.

September

Skrevet af Andrea Sonne
SoMe redaktør på VisitCopenhagen

Sommeren er gået på hæld, og september varsler mørke morgener, regntøj og syrligt gule blade på fortovene. For at overleve det sjask og sjap, der venter forude, kan du enten trække indendørs, eller  du kan trække i overtøjet. Jeg vælger overtøjet og giver her en overflyvning over de steder, jeg skal besøge den kommende tid.

Liste
Kort

Golden Days hylder kvindelige pionerer

Golden Days er Københavns store kulturfestival, som hvert år byder på et nyt tema som overlægger for et propfyldt program. I år er festivalen dedikeret til Queens; kvinder, der har indtaget tronen, svunget sværdet, brudt normerne og gået allerforrest. Festivalen er blevet en af mine mest hellige traditioner, hvor jeg og en håndfuld gode venner sætter krydser i programmet flere uger før

Sean Scully udstiller monumentale værker på Thorvaldsens museum

Kunstner Sean Scully har gjort permanent indtryk på mig med sine meget store, ekspressive værker og sit farveunivers. Så jeg blev meget begejstret, da jeg opdagede, at han åbner sin første soloudstilling i Danmark på Thorvaldsens Museum i den her måned. Du kan opleve udstillingen fra 2. september til 5. marts 2023. Jeg forudser, at den bliver septembers store must-see og et fluepapir for kunstelskere. 

møns klint
Foto: Destination SydkystDanmark

Natur i veredensklasse på Møn

Smuk kystlinje, vild natur og imponerende kalkklinter, som rejser sig lodret op ad havet. Møns Klint er et billedskønt naturområde, som er en oplagt dagstur fra København. Den ny afmærkede vandrerute Klintekongens Rige er derudover også lige blevet kåret som Europas bedste af Deutsches Wanderinstitut, og jeg har allerede investeret i et par vandrestøvler og et par åndbare uldsokker og skal afprøve turen, så snart tiden byder sig.  

Kvalitetsvin til gode priser og Comté

Efter en pilgrimsfærd igennem Københavns mange kunsttilbud, står den på forkælelse på vinbaren Vinhanen. Barens grundprincip er at købe vin på bulk, direkte fra vinbønder, og derfor kan de tilbyde håndlavet kvalitetsvin til meget overkommelige priser. Jeg byder efterårets velkommen med et glas økologisk sangiovese, og hvis det bliver sent, kombinerer jeg vinen med charcuteri og ost eller en varm ret.

Brasserie Prins
Foto: Andrea Sonne

Bienvenue Brasserie Prins

Jeg synes godt, at efterårsmad må være lidt rustikt, og det skal være fyldt med smag, så det varmer helt ud i spidsen af tæerne. Lige ved Vesterport Station ligger Brasserie Prins, som bemærker sig ved at servere den mere aparte del af det franske køkken. Tør du for eksempel at smage et stegt kalvehjerne? Eller at sætte tænderne i mør kaninballotine med lever og estragon?

August

Skrevet af Frederik Legind Ibsing
Studentermedhjælper samt del af redaktionen bag VisitCopenhagen

Jeg syntes næsten lige sommeren er begyndt, og nu er vi allerede nået til august. Vi kan selvfølgelig håbe på en ordentlig sensommer, men indtil da skal vi nyde den sidste varme, og et UV indeks der stadig kan gøre huden brun (husk solcremen). Jeg har derfor fundet 5 anbefalinger fra min egen København to-do liste, så vi kan slutte sommeren af på den helt rigtige måde. 

Liste
Kort
Svanemøllestranden
Foto: PR Københavns kommune

Start dagen med en morgendukkert

For nogle år siden havde jeg min daglige gang på Østerbro, og tog morgendukkerter næsten hver dag i sommersæsonen ved Svanemøllestranden. For mig er der ikke nogen bedre start på dagen end en frisk tur i vandet fra morgenstunden. Jeg forestiller mig en tidlig morgen med blikstille vand, og så bare med hovedet først.

Gadefest i øllets tegn

København er helt klart blevet et hotspot for specieløl og mikrobryggerier. Et af disse bryggerier er To Øl. De har nu planlagt en ølfestival/street party på Nørrebro, sammen med ølbaren Brus, hvor de har inviteret 30 forskellige bryggerier, som alle vil servere deres øl. Jeg tænker at jeg skal et smut forbi.

En klasse frokost på Nørrebro

Jeg foretrækker faktisk at gå ud og spise en god frokost, over at begive mig ud i de ofte dyrere aften menuer. Maden er jo i samme kvalitet, prisen er bare lidt lavere. Her vil jeg helt klart anbefale Omar på Nørrebro, de har en super lækker frokost menu på 4 serveringer til kun 180 kr. og jeg kan love man får noget for pengene

Palmehus og antikke statuer

Der er mange grunde til at besøge Glyptoteket, selv på en varm og solrig sommerdag. Selv syntes jeg de antikke statuer fra Rom og Grækenland er meget spændende, men Glyptoteket er i sig selv er også virkelig flot. Især Vinterhaven, der fungerer som et slags drivhus med palmer og andre eksotiske planter, og det perfekte sted til at tage et afbræk fra hverdagen. 

Corsa pizza
Foto: Corsa Pizza Østerbro

Pizza selv Napoli kan gå med til

Det ikke nogen hemmelighed at København ikke er det sydlige Italien. Men med Corsa Pizza på en rigtig varm sommerdag, kan man næsten føle at man sidder ved foden af Etna vulkanen og nyder en autentisk pizza. Corsa laver nemlig vildt lækre napolitanske pizzaer. August måned slutter i hvert fald ikke før jeg har været et smut forbi Corsa og tilfredsstillet min pizza trang. Jeg tænker det bliver en af dem med en ordentlig klump Burrata ovenpå, og så med en italiensk øl til.

Juli

Skrevet af Kasper Syhler
Redaktør på VisitCopenhagen

Kan man være mere heldig end at skulle give sine bud på fem ting, som man ikke må gå glip af midt i den københavnske sommer? Jeg elsker korte ærmer og ville ønske, at det det var t-shirt vejr hele året. Det er det som bekendt ikke, men det er juli måned, så mine anbefalinger er alle nogle man kan tage i korte ærmer - nogle i bar mave, for at det ikke skal være løgn.

Liste
Kort
National Museet
Foto: Daniel Rasmussen

Le Grand Départ

Okay, det er efterhånden ikke nogen hemmelighed, at Touren starter i København i år, og det bliver med mig som tilskuer. De sidste par uger har jeg funderet på hvor på ruten det vil være bedst at stille sig med en køletaske, glas og en flaske hvid Bourgogne og så ellers få sendt rytterne godt afsted!
Jeg har endnu ikke helt bestemt mig for et spot, men det skal nok komme. Men ellers har jeg alle mine logistiske informationer på plads, fordi jeg har tjekket VisitCopenhagens Tour side.

Tour de KBH
Foto: Daniel Rasmussen

Tour de KBH

Dagen efter at verdens bedste cykelryttere har kørt enkeltstartsruten rundt i København, er det os, verdens næstbedste ryttere der har fornøjelsen. Tour de KBH. Ruten vil stadig være spærret af og fra kl. 9 om morgen har vi det meste af dagen til at gennemføre de 13,2 kilometer, som ruten består af.

New Worlds Emerge
Foto: Grosen Foto for DGI Byen

Computerspil i Øksnehallen

Jeg er ikke verdens mest dedikerede gamer, men med en fjern fortid i den danske computerspilbranche, er min kærlighed til mediet stadig i live. Fra 25. juni til 4. august vil der i Øksnehallen være en stor udstilling New Worlds Emerge, hvor du kan komme tættere på alt det med at designe og producere spil.
Udstillingen handler om de mest kendte danske computerspils tilblivelse og historie fra skitse til skærm, heriblandt HITMAN, Inside og Subway Surfers, Deep Rock Galactic mfl.

Hornbæk SUP | Daniel Rasmussen
Foto: Daniel Rasmussen

Skub-op-is og solcreme

Når man er vokset op i nærheden af Hornbæk strand og som har barn tilbragt utrolig mange sommerdage med tæerne i vand og sand netop der, bliver der bundet et særligt bånd. For mig er Hornbæk strand lige dele nostalgiske sommer vibes, skub-op is fra kiosken og der hvor jeg lærte at svømme under vand med åbne øjne. Men ser man bort fra al nostalgien er det uden tvivl stadig en virkelig god badestrand.

Perron på BaneGaarden
Foto: Martin Kaufmann

Pizza på Perron

Sidste ting, som jeg helt sikkert skal i løbet af juli måned er at tage et smut forbi BaneGaarden, som stadig er en lidt halvgemt perle mellem Vesterbro og Sydhavnen. Banegaarden er et stykke uopdaget land, der ligger på DSBs baneterræn. Bygningerne, 9 gamle trælader fra starten af 1900-tallet er blevet restaureret og danner nu rammen om et grønt og gastronomisk samlingspunkt.

Personligt er jeg interesseret i at kigge forbi Perron og spise en af deres højtbesungne pizzaer. Lade 609 er også klart et besøg værd, hvis man vil have lidt mere kniv og gaffel i sin spiseoplevelse.

Juni

Skrevet af Anders Nørland
Studentermedhjælper samt del af redaktionen bag VisitCopenhagen.

Sommeren står for døren, solen skinner og humøret er i top. Byen summer af liv og glade dage og der er som altid masser af fede aktiviteter og oplevelser at tage sig til. I forhold til vejret så lad os for en gang skyld være optimistiske. Denne måneds anbefalinger forgår nemlig næsten udelukkende udendørs. Hop i sommerskjorten, tvær ansigtet ind i tyk faktor 50 og find solbrillerne frem. Her er 5 anbefalinger fra min personlige to-do liste for juni.

Liste
Kort
Christianshavn
Foto: Astrid Maria Rasmussen

Sejle i kajak

Sommeren egner sig perfekt til at prøve at cruise rundt i de københavnske kanaler i kajak. Forestil dig en tidlig lørdag morgen, hvor du mens byen stadig sover, i vindstille solskinsvejr, glider gennem det helt stille vand og nyder Københavns skønhed. Jeg garanterer ikke at det nødvendigvis bliver helt så idyllisk, men det er da muligt. 

Østerberg Ice Cream
Foto: Østerberg Ice Cream

Spise en is på Østerberg

Vi er for alvor gået ind i issæsonen og Østerberg har de sidste par år været mit go-to is sted i byen. Østerberg har to butikker i byen, en på Værnedamsvej og en nær Trianglen på Østerbro. Der er typisk en 10-15 forskellige smage at vælge mellem og der bliver ugentligt skiftet ud og afprøvet nye spændende smage som fx honning/safran, olivenolie, cashewnød, vandmelonssorbet eller avocado/limesorbet. Du kan tjekke Østerbergs Instagram ud, hvis du er interesseret i dagens udvalg.

Bakken
Foto: Tuala Hjarnø

Tage på Bakken i Dyrehaven

Jeg har aldrig været på Bakken og det skal der gøres noget ved i juni. Bakken har gratis entré og det er derfor oplagt at købe et turpas og gå all-in på oplevelsen. Samtlige forlystelser skal prøves og så skal der nok drikkes en øl eller to i de smukke omgivelser i Dyrehaven. Hvis vejret er til det, så er det naturligvis oplagt lige at slå en smut forbi Bellevue Strand og tage en forfriskende dukkert på vejen hjem. Stranden ligger en kort gåtur fra Bakken og lige op af Klampenborg Station

Distortion
Foto: Gabriel Miranda

Distortion

Distortion er tilbage! Jeg har længe glædet mig til at gå amok til byens bedste gadefest igen. Det er med et par nye tiltag i år og blandt andet er Nørrebro blevet udskiftet med Rådhuspladsen og Københavns havn. Løjerne løber af stablen fra den 1.-5. juni, hvor du kan opleve Havnehygge, Distortion X, Distortion Club, Distortion Ø og Vesterbro Street Party. Find mig på Refshaleøen, iført solbriller og shorts, en kold Club Maté med vodka i hånden, mens jeg danser til den lyse morgen.

Lee's Kitchen
Foto: Lee's Kitchen

Lee's Kitchen

Der skal naturligvis også et ordentlig måltid mad indenbords i løbet af sådan en begivenhedsrig dag og faktisk er den nyåbnede kinesiske restaurant, Lee's Kitchen, et sted jeg har villet prøve i et godt stykke tid efterhånden. De kører en simpel menu med kinesiske klassikere som mapo tofu, sprødstegte wontons, char siu og spicy beef noodle soup. Hvis tanken om disse retter ikke får tænderne til at løbe i vand, så er det nok fordi du ikke har prøvet dem før og så har du virkelig noget at glæde dig til!

Maj

Skrevet af Frederik Legind Ibsing
Studentermedhjælper samt del af redaktionen bag VisitCopenhagen. 

I maj er det forår med stort F og overgangen til sommer. Man kan måske være så heldig at træerne er blevet grønne og vejret tillader de korte bukser. Jeg har derfor valgt 5 anbefalinger fra min egen personlige maj to-do liste. Der er noget for de madglade, de kulturinteresserede og dem som gerne vil se grønne blade på træerne.

 

Liste
Kort
Sydhavnstippen lama
Foto: Martin Heiberg

Sydhavnens grønne oase

Sydhavnstippen er noget af det tætteste man kommer på rå natur i København, en form for grøn oase. Der er ingen anlagte stier, udover dem som folk selv laver. Og træer og græs bliver der holdt styr på af de lamaer og får der går rundt. Området er desuden omringet af sjove og anderledes haveforeninger, med Christiania-agtige huse.

Cafe slusen
Foto: Maria Sattrup

Café med sydhavnscharme

Café Slusen er en café, der som du nok har gættet, ligger ved Slusen i Sydhavnen. Det er en super hyggelig café, der stråler af Sydhavnscharme. Selvom jeg er lokal sydhavner har jeg ikke været der endnu, men det tænker jeg helt sikkert er noget der skal ændres ved her i maj. Det bliver ikke mere autentisk end området omkring slusen, med husbåde og folk der fisker fra den lille gangbro over havnen.

milles minis
Foto: Milles Minis

Små søde lækkerier

Hvis du ligesom mig også har svært ved at vælge, hvilken kage du skal have, når du står i bageren, så har jeg løsningen til dig. Mille's Minis i Sydhavnen laver nemlig mini udgaver af kager. Alt fra en mini Othellolagkage til en mini Jordbærtærte. Og kører med mottoet, hvorfor nøjes med en kage, når man kan få flere kager?

Kulturel på Copenhagen Contemporary

Vi bevæger os til den nordlige del af Københavns havn, hvor Copenhagen Contemporary ligger. Jeg har næsten lige været her, og kan godt mærke at der ikke går lang tid før jeg kommer igen. Lige nu har de en udstilling der hedder Light and Space. Her træder man ind i en verden af lys og farver, med alle mulige fantastiske installationer. Højdepunktet for mig var et fuldstændig mørkelagt rum, hvor man intet kunne se. Jeg kan godt love at dine sanser kommer på overarbejde. 

Frilands museet
Foto: Sandra Gregersen

Museum under åben himmel

Sidste anbefaling herfra er et af mine yndlings museer i København. Og her skal vi altså lidt ud af byen, for det ligger under åben himmel. Det er selvfølgelig Frilandsmuseet jeg snakker om. Hvis det ikke er noget du er bekendt med, så er det på tide at få øjnene op for denne perle. Frilandsmuseet er kort fortalt en masse gamle huse og gårde, som man kan gå rundt og kigge på. Se det som en rejser tilbage i tiden for at se hvordan vi engang boede og levede i Danmark.

April

Skrevet af Kasper Syhler
Redaktør på VisitCopenhagen

Kan I mærke det? Foråret er på vej. Himlen er oftere blå, temperaturen let stigende, folk smider de varmeste frakker og søger udendørs for at få den længe ventede sol i ansigtet (husk solcreme). Jeg er på fuldstændig samme rejse. Uldfrakken er røget på loftet og solbrillerne er kommet frem i stedet, og jeg er klar til april. Jeg har 5 ting på programmet, som jeg både vil anbefale og selv skal ud og opleve. Følg med for nu går der forår i den!

Liste
Kort
Enghave Plads 9
Foto: PR Enghave Plads 9

Vin på Enghave Plads

Enghave plads har for alvor fundet sig selv igen efter et par år med Metro byggeri. Men nu er Pladsen endnu engang blevet en Vesterbro-favorit, når det kommer til udendørs hang outs. Jeg er vild med Enghave Plads 9, som nu både er en konventionel bar, men også fungerer som et hole-in-a-wall udskænkningssted. Opskriften er enkel, bestil et glas kølig hvidvin og find en god plads i solen og lad livsnyderiet begynde. Aaaahhh, forår!

Forårsdukkert på Kalvebod Brygge

Jeg er ikke vinterbader, men forårsbader kan jeg gå med til. April er måneden for årets første dukkert, og jeg skal forbi dyppezonen på Kalvebod Brygge og skyde badesæsonen i gang. Det bliver med varm kaffe på termokande, og det bliver på en af de mere vindstille dage, hvor solen har noget varme i sig. Kommer du ikke lige forbi Kalvebod Brygge, er der masser af andre muligheder for at hoppe i vandet. Her er der en god guide til fine badesteder i København og omegn.

Burger, fritter og en stor cola

Jeg er ret sikker på, at jeg ikke er den eneste, der med jævne mellemrum trænger til at få en god burger, og jeg ved lige hvor jeg skal have min næste; Tommi's Burger Joint. De serverer virkelig gode burgere, med klassisk tilbehør. Jeg tænker, at jeg skal traske lidt rundt i Kødbyen, med åben jakke og hænderne i lommen, indsnuse stemningen, få en lille aperitif et sted og så en stor fed burger i solen. Der er også masser af gode alternativer. Tjek vores guide til byens bedste burgere ud her

Thomas Eskerod
Foto: Thomas Eskerod

Se japansk kunst under jorden

Der er for nylig åbnet en ny udstilling af den japanske kunster Chiharu Shioto i Cisternerne i Søndermarken på Frederiksberg. Det gamle underjordiske vandreservoir er blevet omskabt til en drømmelignende parallelverden, som jeg skal opleve. Udstillingen hedder Multiple Realities og beskrives som på en gang magisk og foruroligende, og må for mig, som minimum, være april måneds kulturindsprøjtning. Og den skal selvfølgelig kombineres med en tur rundt i en nyudsprunget Søndermarken.

Autentisk bistrostemning på Jægersborggade

Sidste anbefaling inkluderer kniv og gaffel. Ja, nu skal vi ud at have frisk fisk, skaldyr og naturvin fra øverste hylde. Silberbauers Bistro åbnede sidste forår og har siden da været go to sted, hvis du ønsker den bedste tilberedning af de friskeste råvarer der er i sæson, fornuftige priser og autentisk god stemning. Silberbauers Bistro ligger på stadigt hippe Jægersborggade på Nørrebro, hvor du kan gå ind fra gaden, men jeg har hørt, at det anbefales at bestille bord, så man ikke risikerer at gå forgæves. Pro tip! ?

Marts

Skrevet af Anders Nørland
Studentermedhjælper samt del af redaktionen bag VisitCopenhagen. 

Marts i København kan være en kold affære men som dagene bliver længere og vejret mere udholdeligt begynder forårsstemningen langsomt at brede sig. Og selvom vejret måske ikke er helt som vi gerne vil have det endnu, så er byen heldigvis lige så fed at gå på oplevelse i som altid. København er nemlig spækket med skjulte perler, sjove aktiviteter, spændende kultur, lækre spisesteder og hyggelige barer. Her får du nogle af de ting, der står på min personlige oplevelses-ønske-liste i marts.

Liste
Kort

Drikke en kop kaffe på Darcy's Kaffe på Nørrebro

Darcy's Kaffe ligger på Ranzausgade på Nørrebro og har efterhånden eksisteret i et par år. Hvis du lige som jeg, er selvudnævnt kaffe-snob og ikke har været forbi kaffebaren endnu, så har du hermed fået en anbefaling til at stikke næsen forbi. Kaffen på Darcy's brygges på bønner fra bl. a. Coffee Collective, April og La Cabra og er flere gange blevet kåret som én af byens bedste. Udover kaffe serveres der også små retter og forskellige lækre bagværkskreationer.

Besøge Gaugin udstillingen på Ordrupgaard Museum

Vejret i marts er ofte både koldt og vådt, og hvilken aktivitet er i sådan et vejr mere passende end en tur på kunstmuseum. Ordrupgaard Museum, nord for København har i øjeblikket en særudstilling af den ekspressionistiske maler Paul Gaugins værker. Mange af værkerne har aldrig været vist i Danmark før, så marts er et oplagt tidspunkt at få aflagt Ordrupgaard et besøg. Udover Gaugin udstillingen byder museet også på imponerende arkitektur, samtidskunst og dansk design.

Tage til morgenforestilling i Grand Teatrets biograf

Et must på min bucket liste i den næste måneds tid er et besøg i Grand Teatrets morgenbiograf. Hver morgen afholdes der morgenforestilling i den historiske og hyggelige biograf i indre by. Man kan typisk vælge mellem 1-2 forskellige film og billetten koster blot 70 kroner og inkluderer oven i købet en varm kop kaffe eller te. Hvis man starter sin fridag ud med en tur i biffen og varm kop kaffe kan det vist kun blive en god dag. 

Deltage i en af byens mange pubquiz

Der er intet som at træde ind på en af byens hyggelige barer efter en lang dag og få sig en velfortjent fyraftensøl. Og hvorfor bare sidde og drive den af når der faktisk er adskillige barer i byen som regelmæssigt afholder hyggelige og sjove quizaftener du kan deltage i? Et af disse steder er Søhesten, som hver tirsdag inviterer til pubquiz. Hvis lysten til pubquiz melder sig på en af ugens andre dage kan du også regelmæssigt deltage i pubquiz på fx Absalon og Studenterhuset.

Sætte tænderne i Poulettes fried chicken sandwich

Der skal ikke mere end ét besøg på Poulettes til før du er hooked på de ultra sprøde, let krydrede og saftige fried chicken sandwiches. Efter et besøg hos den lille hyggelige biks i januar har det ikke været muligt at få sandwichen ud af mit hoved igen. Derfor må det sidste punkt på oplevelses-ønskelisten for marts være endnu én gang at sætte tænderne i en af de fantastiske sandwiches. Poulette tilbyder udover fried chicken også fried mapo tofu som vegetarisk alternativ og sprøde krydrede fritter med mapo mayo som side.