Gå til indhold

Editor's Choice - Ting vi skal opleve i 2023

Foto: Daniel Rasmussen

I Editor's Choice anbefaler de forskellige redaktører på Visitcopenhagen på skift 5 steder på deres personlige bucketliste for den kommende måned. Editor's Choice udkommer en gang om måneden og er en god mulighed for at få et indblik i, hvordan de lokale københavnere bruger byen.

Marts

Skrevet af Julie, Clara, Andrea, Frederik and Kasper

Det redaktionelle team bag VisitCopenhagen.

Dette er nummer 50 af vores nyhedsbrev. Det vil vi gerne fejre ved at lade hele redaktionen af Copenhagen Unfolded komme med et par ting, som man skal opleve i marts. Så til alle jer fra Clara, Julie, Andrea, Frederik og Kasper, her er vores marts og måske også jeres.

Liste
Kort

Båden der er en cirkusvogn - Frederik

Man kan aldrig have for mange kaffebarer på sin liste, og jeg er personligt glad for at der er kommet endnu et godt sted at få sin morgenkaffe hos. Båden er en spritny café og kaffebar på Christianshavn. Egentlig er det ikke en båd men en gammel cirkusvogn der huser caféen, men den ligger lige ud til havnekanten, og måske er en cirkusvogn bare en båd der ikke har lært at flyde endnu. Uanset hvad caféen vælger at identificere sig selv som, så kan du forvente hygge på et nyt niveau og selvfølgelig god kaffe. 

En hyldest til stærke kvinder - Julie

8.marts er kvindernes internationale kampdag. I år vil jeg hylde og beundre verdens stærke kvinder, ved at se en udstilling, hvor nogle virkelig seje kvinder har hovedrollen. På M/S Søfartsmuseet findes nemlig lige nu særudstillingen "HAENYEO - Havets kvinder", der gennem fotos, film og genstande fortæller historien om de kvindelige fridykkere på øen Jeju ud for Sydkoreas kyst.

Et smut i det kantonesiske køkken - Kasper

Altså, nogle gange kan man bare få lyst til noget helt bestemt, og efter at jeg tidligere på året var så heldig at få en kort snak med Will King-Smith, som er manden bag Goldfinch, der åbnede i december 2022, har jeg bare haft lyst til en god gang kantonesisk mad fra øverste hylde. Så i marts skal jeg mæske mig i dumplings, bao, Dan Dan Noodles og alt muligt andet lækkert, og så har jeg set, at de har et ret fristende cocktail kort. You can find me at the high chairs by the kitchen counter!

Arkitekt-tur langs Københavns havn - Andrea

Hvor langt er udviklingen på Nordhavnen egentlig? Påvirker Refshaleøens midlertidige kontrakt, hvordan arkitekturen derude ser ud? Og hvad skal du holde øje med, når du cykler langs den 42 kilometer havnekaj i København? I denne måned har jeg planer om at blive klogere på de arkitektoniske nyskabelserne langs havnen, og jeg har håndplukket et par adresser og lavet et kort, som I er velkomne til at lade jer inspirere af. God arkitek-tur! 

Lyskunst under jorden - Clara

En udstilling, som jeg især ser frem til at besøge i marts, er lysinstallationen Weaving the light, der åbner d. 26. marts i den underjordiske kunsthal Cisternerne, der ligger gemt under Søndermarkens jord på Frederiksberg. Det tidligere vandreservoir bliver med udstillingen forvandlet til et illusorisk rum, hvor lys fylder de mørke kamre ud og skaber et unikt hav af lys. Udstillingen er er skabt af den sydkoreanske samtidskunstner Kimsooja og er en officiel del  af Arkitekturhovedstad 2023 programmet.

Februar

Skrevet af Julie Horn

Studentermedhjælper og en del af det redaktionelle team bag VisitCopenhagen.

Februar. Den sidste måned af vinteren, og den sidste måned inden vi overgår til tider med, forhåbentlig, mere sol og mindre regn og blæst. Men inden vi overgiver os fuldstændig til forårets fristelser, kommer vi lige med fem anbefalinger til, hvad man bare ikke må gå glip af i februar måned. Der er noget for de kulturinteresserede, fastelavnsbolleinteresserede, og dem, som godt kan klemme et lille glas vin ned.

Liste
Kort
Fastelavnsbolle Perron
Foto: Daniel Rasmussen

Fastelavnsboller til alle!

Man kan ikke sige februar uden at sige fastelavnsboller, og det er ingen hemmelighed, at København har nogle af de dygtigste spillere i fastelavnsbolle-gamet. Store såvel som små bagerier har de sidste par år lavet deres helt egne kreative fortolkninger af den folkekære kage, og der er gået sport i at kreere årets bedste fastelavnsbolle. Tjek vores bageri guide for nogle af Københavns bedste bagerier, og find din personlige fastelavnsbolle-favorit.

Experimentarium
Foto: Mellanie Gandøe

Leg og lær

Er du træt af støvede gamle museer, hvor du ikke må udtrykke din nysgerrighed ved at røre eller føle på værkerne? Det har Experimentarium heldigvis en løsning på. Her handler det nemlig om at røre, pille og lege sig til viden. Jo mere nysgerrig du er, jo bedre. Lige nu har Experimentarium en særlig udstilling kaldet The Science behind Pixar, hvor du kan dykke ned i videnskaben bag Pixars populære og banebrydende animationsfilm, herunder Toy Story og Find Nemo.

Wine with a view, please!

Findes der en bedre måde at slappe af efter en lang dag end med et godt glas vin? Og endnu bedre; et godt glas vin og en smuk udsigt over de charmerende kanaler i København? Klase Vinbar ligger i kvarteret ved den nye Sydhavn og har den smukkeste beliggenhed på første parket af Københavns kanal. Folkene bag Klases Vinbar har en stor passion for vin og tilbyder et bredt udvalg af vine fra Spanien, Frankrig og Italien. Tjek vores guide ud for at finde nogle andre af Københavns dejligste vinbarer.

En unik, digital sanseoplevelse på ARKEN

Februar er måneden for gode kulturelle oplevelser, og mange museer åbner deres døre for nye udstillinger i denne måned. En udstilling, som jeg glæder mig særligt til, er Refik Anadols: Nature DreamsARKEN, lige syd for København. Udstillingen tager udgangspunkt i internettets og de sociale mediers repræsentation af naturen, som påvirker vores fælles forestilling om, hvad natur er, og hvordan naturen ser ud Udstillingen vil være åben fra 10. februar til 27. august 2023. Brug vores guide til at blive inspireret til din næste museumsoplevelse.

En levende lysinstallation i den københavnske nattemørke

Copenhagen Light Festival løber af stablen i februar og oplyser vores ellers lidt mørke tilværelse her i den sidste vintertid. Festivalen består i år af 35 lysinstallationer, og har man lyst til at være en del af selve lysudstillingen på en lidt alternativ måde, kan man deltage i DAC Arkitekturløb den 17. februar. Du får udleveret en LED-kæde, som du kan bære under løbet, og du medvirker dermed som en form for levende lysinstallation, der bevæger sig gennem det københavnske nattemørke. Her kan du læse mere om Copenhagen Light Festival.

January

Skrevet af Frederik Legind Ibsing
Studentermedhjælper i Brand & Creative og en del af det redaktionelle team bag VisitCopenhagen.

Den hektiske og, lad os være ærlige, kaotiske december er bag os, og vi kan kigge frem mod et nyt år. Januar er en måned hvor man kan starte på en frisk, vaske det gamle år væk, og gøre både kroppen og sindet klar til de næste 12 måneder. Det er tid til en hvid januar, hvor vi skal forkæle os selv med ro og fordybelse, sund mad og en måned uden alkohol, så vi rigtig kan komme os oven på et par uger med julemad. Så lad os udforske hvordan en hvid januar kan se ud i København. 

Liste
Kort

Populært bageri på Holmen

Det populære Hart bageri åbnede i 2021 et nyt sted ude på Holmen, som de kalder Hart Holmen. Halvt bageri halvt vinbar med lækker naturvin. Du kan nyde det lækre brød og de søde kager om dagen, som du kender det fra bageriet på Gl. Kongevej. Mens du om aftenen kan få et glas naturvin med surdejsbrød og et udvalg af oste, kød og fisk. I anledning af vores hvide januar, tænker jeg at holde mig fra vinen, men nyde det gode bagværk og udsigten over til Amalienborg. 

Selvforkælelse hos CopenHot

Der er ingen bedre start på det nye år, end at vaske det gamle år væk. Og hvorfor ikke gøre det i et vildtmandsbad med 40 grader varmt vand, under åben himmel, opvarmet med træbrænde i ægte Skandinavisk stil. Alt dette kan man opleve hos CopenHot ude på Refshaleøen, hvor de i vintersæsonen samarbejder med bryggeriet Mikkeller, og ligger lige ude foran baren Baghaven. Udover deres vildtmandsbade har de også saunaer og isbade hvis det bliver alt for varmt. Jeg forestiller mig at sidde i et af vildtmandsbadene, en kold januar aften i et snevejr. 

Foto: Thomas Høyrup Christensen

Find roen i naturskønne omgivelser

Ikke mere end en 20 minutters togtur nord fra København ligger Dyrehaven. Den skønne naturpark der er det perfekte sted for ro og fordybelse. Der er fyldt med skovområder, små søer, åbne sletter og som navnet antyder en masse dyr, faktisk over 2000 vilde hjorte, som man næsten er garanteret til at støde på derinde. Jeg kender ikke nogen bedre måde at afkoble på, end en lang gåtur i det fri, og frisk luft i lungerne.

Kom dig oven på julemaden med vegansk lokal bistro

En del af en hvid januar er også at tage et skridt væk fra den fede og kødrige julemad, og give kroppen lidt pusterum med noget sundt mad, for eksempel vegetarisk eller vegansk. Her er Bistro Lupa et virkelig godt bud, som er en af de mange vegetariske og veganske restauranter i København. Bistro Lupa laver plantebaseret mad kun med lokale råvarer, de har endda deres egen svampefarm. Jeg tænker at prøve deres "Southern-fried-østershatte" som er et lækkert plantebaseret alternativ til fried chicken.

Få dig et godt overblik fra Rådhustårnet

Med starten på et nyt år, kan det være rart med et godt overblik over tingene, og hvorfor ikke gøre det helt bogstaveligt i RådhustårnetKøbenhavns Rådhus? Her kommer du ret højt op over hustagene, og får et godt udsyn ud over byen. Det er altid spændende at se ens omgivelser fra en anderledes vinkel, og skal nok give anledning til refleksion. 

Get Social: